Afisul expozitiei Smaranda Braescu regina aerului
Afisul evenimentului 70 de ani de muzeografie galateana

70 de ani de muzeografie gălăţeanăşi „Noaptea Muzeelor”,

         două evenimente la care Muzeul de Istorie Galaţi, vă invită să luaţi parte.

        Sâmbătă, 16 mai, ora 1800, la Muzeul „Casa Colecţiilor”, str. Eroilor, nr. 64, va avea loc vernisajul expoziţiei „Smaranda Brăescu- Regina aerului”.

                  De numele Smarandei Brăescu se leagă începuturile paraşutismului românesc. Performanţele sale au făcut ca numele României să fie dus cu mândrie peste hotare, ecouri ale acestor realizări înregistrându-se în presa  naţională şi internaţională.

                  Expoziţia cuprinde fotografii cu şi despre Smaranda Brăescu, precum şi obiecte care au aparţinut cunoscutei paraşutiste. Costumul popular care a făcut înconjurul lumii, fiind purtat cu mândrie de Smaranda Brăescu la majoritatea evenimentelor la care a participat, este prezent în expoziţie alături de medaliile şi decoraţiile primite de aceasta de-a lungul carierei sale.

                  Expoziţia mai cuprinde şi obiecte care au aparţinut lui Dumitru Brăescu, fratele mai mare al Smarandei Brăescu. Acesta s-a făcut cunoscut prin lucrările sale de pictură şi grafică, recunoscute încă din timpul vieţii de specialiştii în domeniu.

         De asemenea, de „Noaptea Muzeelor”, 16 mai 2009, vizitatorul este invitat să vizioneze o proiecţie-documentară „70 de ani de muzeografie gălăţeană”, la sediul instituţiei (str. Mr. Iancu Fotea nr. 2), precum şi expoziţiile permanente de la Muzeul „Casa Cuza Vodă”(str. Cuza Vodă, nr. 80) şi pe cele de la Muzeul „ Casa Colecţiilor” (str. Eroilor, nr.64).

        Programul de vizitare este : 1100- 2400, intrarea LIBERĂ.

        Luni, 18 mai 2009, ora 1200, de „Ziua Muzeelor”, Muzeul de Istorie Galaţi va sărbători un alt moment important, aniversarea a „70 de ani de muzeografie gălăţeană”, prilej cu care vă invităm, la sediul muzeului, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2, să participaţi la vernisarea expoziţiei cu acelaşi nume, care vă propune o călătorie în timp, printre imaginile care creionează începuturile muzeografiei gălăţene şi evoluţia acestui fenomen cultural până în prezent.

        Urmează apoi o masă rotundă, la care vor participa reprezentanţi ai Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Muzeului Mixt Tecuci, Bibliotecii „V.A.Urechia” Galaţi, şi ai Muzeului de Istorie Galaţi.

        Programul de vizitare: 1100 - 1900, intrarea LIBERĂ.